Flores & Komodo eilanden

Video van ‘Wonderful Indonesia’ over Komodo en Labuan Bajo, de meest Westelijke stad op Flores.


Pak het vliegtuig naar Flores, stap op een boot en ga op zoek naar de Komodo varaan.
Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Vanaf Bali (Ngurah rai airport) zijn er bijna dagelijks vluchten naar Labuan Bajo, de meest Westelijke ‘stad’ op Flores.  Dit is het startpunt van je tour rond pulau Rinca en P. Komodo om een van s’werelds laatste levende draken te aanschouwen. Er zijn vele reisbureautjes die bijna allemaal hetzelfde aanbieden: een tour van enkele nachten, je slaap aan boord van de eenvoudige boot en de bemanning zorgt voor 3 maal daags een heerlijke maaltijd. Uiteraard zal vaak vis op het menu staan. Je betaald een ‘all in prijs’. Alleen de entreekosten van de te bezoeken sites in het National park moet je zelf betalen en drankjes (veel water) dien je ook apart af te rekenen.

Met boot varend rond Komodo.
Met boot varend rond Komodo.

Je maakt (meestal) een tour van 2 nachten en je bezoekt Pulau Rinca en Pulau Komodo, ca. twee snorkelplekken (vraag naar ‘Manta alley’; hier kun je snorkelen terwijl links en rechts de reuze manta’s voorbijschieten). Al zien deze manta’s er afschrikwekkend uit met een spanwijdte tot wel 3 meter en een vreselijk grote bek, het zijn plankton en krill eters. Door de sierlijke langzame zwembeweging lijkt het alsof ze vliegen en het is onmogelijk de manta’s bij te houden. een mogelijk stop is ook bij een lokaal visserdorp. In de avond, op weg naar Komodo, leg je ook nog ergens aan waar het wemelt van de vleermuizen; de zgn. ‘fruit bats’ die in de mangrove in de bomen hangen te hangen. Bij zonsondergang een fraai gezicht als de vleermuizen in grote getale, tegen het oranje licht van de ondergaande zon, op pad gaan om te eten. Geweldig fenomeen!  De prijzen van deze tours varieren nogal en zijn uiteraard afhakelijk van het aantal overnachtingen maar ook van het aantal deelnemers. Ben je met een groep dan zou ik zeker onderhandelen over de prijs. Shop even rond in Labuan Bajo want er zit er altijd wel een verlegen om werk. Het kan ook geen kwaad om de boot te bekijken, indien mogelijk in de haven. De wateren tussen Flores en Sumbawa staan bekend om gevaarlijke stromingen en er gebeuren wel eens ongelukken met boten maar ook met (ervaren) duikers in dit gebied.

Naar Labuan Bajo zijn er directe vluchten en de vluchttijd bedraagt 1h20m. De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen van Denpasar (DPS) naar Labuan Bajo (LBJ) op Flores:

  1. Lion Air
  2. Wings air
  3. Garuda Indonesia

Garuda Indonesia is misschien wat duurder maar wel een van de meest betrouwbare.

  • Luie Komodo varanen al rustend in de schaduw van het park rangers kantoor

Hotels op Flores zijn over het algemeen duurder dan hotels van dezelfde prijsklasse op Bali. Dit heeft alles te maken met de concurrentiestrijd die er op Bali heerst. Op Flores is de keuze dan ook aanzienlijk beperkt. Indien je van plan bent om nog meer Oostwaarts op Flores te gaan, houdt er dan rekening mee dat ‘basic’ ook echt basic is en bij de goedkope logementen er geen douche is maar een zgn. ‘mandi’ bak (een gemetselde bak waaruit je water kunt scheppen met een plastic steelemmertje). Een hurk toilet komt ook nog geregeld voor (in het onderste segment). Onderhoud (van bijv. hotels) is een woord wat ze hier niet zo kennen. Je dient daar dan ook rekening mee te houden. Hier vind je informatie over hotels in Labuan Bajo.

Twee aanraders in Lambuan Bajo zijn:

  1. In de middenklasse het Waecicu Eden Beach Hotel. Zeer fraaie gelegen locatie tegen een heuvel opgebouwd net buiten de stad. De houten cabins met balkon en klamboe bieden een fraai  uitzicht op zee. Snorkelen tot voor de deur!
  2. Zit je liever wat comfortabeler dan is het ‘The Jayakarta suites Komodo Flores’ meer iets voor je. Fraai gelegen, fenomenaal uitzicht, zwembad, en meer klasse.
  3. Er is zelfs nog een overtreffende trap: het ‘Seraya hotel & resort’ gelegen op een privé eiland! Booking.com

  Als je vanuit Bali een uitstap maakt naar Flores en Komodo dan kan het programma er als volgt uit zien:

Dag 1. Vlucht DPS – LBJ, transfer naar hotel & relaxen
Dag 2/4. boottrip (2 nachten aan boord) bezoek Pulau Rinca en Pulau Komodo
Dag 5. Relaxen in Hotel/ resort
Dag 6. Terugvlucht naar Bali (DPS)

Pulau Komodo en Pulau Rinca zijn gelegen ten Westen van Flores en Oostelijk van Sumbawa.

Reizen, Bouwstenen en reisideeën waarbij Flores & Komodo centraal staan:

Producten per pagina:
Sortering:

 
Rondreis Uitgebreid Flores
Bouwsteen: Ongerept Flores en Komodo-boot
Rondreis Java, Bali en prehistorische Komodo draak
Bouwsteen: Reusachtige varanen vanaf eigen boot
 

Producten per pagina:

 


Booking.com


 

error: Copyright ©2016 go2bali.nl
Notice: Undefined index: prnt_scr_msg in /mnt/web304/d3/04/52046204/htdocs/WordPress_01/wp-content/plugins/wp-content-copy-protector/preventer-index.php on line 171