Streetfood: Bakso

In de straten door eigenlijk heel Indonesië vind je de verijdbare karretjes die 1 of meerdere gerechten bereiden en verkopen. Bakso is een gerecht dat je dagelijks, vooral in namiddag en avond, langs ziet komen en horen want iedere verkoper heeft een belletje zodat je weet dat hij in aantocht is .

Bakso komt van origine uit China maar is tegenwoordig door geel Zuid-Oost Azië te vinden (evenals de Chinezen natuurlijk). Het kent vele varianten maar eigenlijk is de basis; bouillon, noodles en vlees- of visballetjes. Het is lekker pittig gekruid maar niet uitgesproken scherp.

kijk wel even goed hoe je soepbak wordt afgedroogd! Is dat met het vaatdoekje dan kun je het beter overslaan of, zoals vele bewoners van Indonesië, zelf een soepkom meebrengen….

Een streetfood karretje verkoopt Martabak. Foto © Eric van Hoorn

Meer weten of zelf koken?

In de boeken reeks van Marion Bloem; ‘ Het Java van Bloem’ , Het Sumatra van Bloem’ etc. Komen geregeld lokale gerechten voorbij met receptuur :

Geef een reactie

error: Copyright ©2016 go2bali.nl