10 Balinese gerechten die je geproefd moet hebben

Geschatte leestijd: 3 minuten

Deze 10 gerechten bieden een breed scala aan Balinese smaken De gerechten worden ook allemaal bereid met verse ingrediënten, waardoor de smaken authentiek en uniek zijn. Dit maakt het de perfecte manier om de lokale smaken van Bali te proeven. Mijn persoonlijke favoriet is pepes Ikan.

1. Gado Gado (€4-€7) – Heerlijke vegetarische salade met een knapperige topping van gebakken kroepoek, pindasaus en gebakken uitjes.

2. Ayam Betutu (€7-€14) – Een Balinese kipspecialiteit, gekookt in kruiden en kokos met citroengras, sjalot en knoflook.

3. Babi Guling (€8-€15) – Geroosterd varkensvlees, gevuld met knoflook en kruiden en geserveerd met Balinese rijst. Dit restaurant is er vermaard om:

Babi guling Ibu Oka.

Inmiddels zijn er 3 locaties in Ubud. Het eerste restaurant kun je vinden tegenover het Ubud palace aan de Jl. Suweta op 100m van Jl. Raya Ubud, 150m van de markt (Pasar Seni).

Babi Guling restaurant Ibu oka, Ubud
Babi Guling restaurant Ibu oka, Ubud

4. Bebek Betutu (€8-€15) – Geroosterd eendenvlees geserveerd met kokosmelk, citroen en een heerlijke saus. In Ubud? Kijk dan eens bij ‘Dirty Duck dinner’ (Bebek Bengil Restaurant). Dit specialiteiten restaurant heeft een sfeervolle ambiance met veel groen en waterpartijen. Zeer geliefd bij de Balinezen zelf! Je kunt ze hier vinden:

Dirty Duck dinner

Jalan Hanoman, Padang Tegal, Ubud

(net voor de afslag die naar Monkey Forest leidt; JL. Monkey forest).

https://www.bebekbengil.co.id/en

Dirty Duck restaurant

5. Lawar (€4-€7) – Een mengsel van groenten, kokos, vlees, kruiden en noten.

6. Jukut Ares (€4-€7) – Een eenvoudige soep met kip, kruiden, tomaten en kokosmelk.

7. Urab (€4-€7) – Een salade van groenten, kruiden en kokosmelk.

8. Sate Lilit (€4-€8) – varkensvlees gemarineerd in kruiden en gegrild op een stokje.

9. Pepes Ikan (€4-€8) – Verse vis, gevuld met kruiden en noten en gegaard in bananenbladeren.

10. Klepon (€3-€5) – Balinese zoete snack van gratiempoeder, palm suiker, gekookte groene rijstpasta en pandan.

Gerechten variëren in prijs afhankelijk van o.a. portiegrootte, de locatie, kwaliteit, presentatie, inrichting, doelgroep et cetera van desbetreffende horecagelegenheid. Denk aan een foodstall op de avondmarkt , een simpele toeristische Warung buiten het centrum, of het aan het strand gesitueerde luxueuze, geroemde sterrenrestaurant in een 5 sterren hotel. Bij deze laatste kan het gerecht zelfs 3x of meer kosten dan het indicatiebedrag!

Eric van Hoorn

Eric is freelance content creator, tourmanager en gids. Hij leest over reizen, droomt van reizen, geniet van het reizen en als hij niet gidst, leest, schrijft of droomt, dan is hij aan het reizen in zijn geliefde Azië. Altijd met camera in de aanslag. info@ericvanhoorn.nl

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl