Bali (nog) Coronavirus vrij?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Coronavirus; we kunnen er niet omheen. Wereldwijde verspreiding, economische gevolgen, tekort aan veel producten die nagenoeg allemaal in China geproduceerd worden en een run op mondkapjes. Maar, moeten we nu echt zo bang worden voor dit virus? Wel is al bekend dat het Coranavirus niet zo besmettelijk is als een (gewoon) griepvirus. Een onderliggend probleem is echter dat we nog geen resistentie hebben opgebouwd tegen dit ‘nieuwe’ virus en dat er nog geen vaccin voor is; denk aan de ‘ griepprik’ . Er wordt hard gewerkt daaraan maar zoiets heeft langer tijd nodig. Enkele feiten: In Nederland krijgen elk jaar 400.000 mensen griep waarvan er ca. 2900 overlijden. Het Coronavirus telt ‘ slechts’ ca. 110.000 besmettingen wereldwijd waarvan er 3000 aan het virus overleden. Momenteel zijn er meer Corona patiënten in Nederland dan bijvoorbeeld in Indonesië, Thailand en HongKong. U mag zelf de cijfers interpreteren.

Momenteel zijn er meer Corona patiënten in Nederland dan bijvoorbeeld in Indonesië, Thailand en HongKong.

Worden we dan (onnodig) bang gemaakt? Het zou niet verstandig zijn daar ‘Ja’ op te antwoorden. De besmetting wordt wereldwijd preventief aangepakt om verdere verspreiding tegen te gaan en het in de kiem te smoren. Daar passen ook voorzorgsmaatregelen bij. Maar we moeten het niet laten doorslaan. Vooropgesteld dat we het ene niet met het andere kunnen en mogen vergelijken (appels en peren) maar per jaar vinden wereldwijd ca. 1,5 miljoen mensen de dood in het verkeer, sterven er 450.000 aan malaria (en gaan we gewoon vrolijk naar deze gebieden op reis….).

Terug naar Bali: Tot op heden zijn er 7 mensen, waarvan 5 buitenlanders (2 Japanse toeristen, 2 Denen en een Rus) opgenomen ter observatie en geisoleerd omdat ze “groepsverschijnselen’ vertoonden. Verder zijn er volgens de autoriteiten, 29 mensen getest waarvan er 22 negatief waren bevonden. het wachten is op deze 7 patiënten. De 2 Indonesische patiënten kwamen terug van een trip naar Mekka, Saudi Arabië. Verder claimen de autoriteiten van Indonesië dat het land met 270 miljoen inwoners nog altijd virusvrij is maar dat wordt sceptisch ontvangen bij de internationale medische wereld.

Wat doen de autoriteiten op Bali t.a.v. verspreiding van het Coronavirus?

Op Bali wordt het vliegveld gedesinfecteerd en vind er een ‘ Health scan’ plaats voor inkomende toeristen die op Ngurah Rai Airport arriveren. Met deze Health scan wordt de temperatuur gemeten van elke passagier die uitstapt.

Hopenlijk blijft Bali buiten schot want het zou een strop zijn voor de toeristen industrie als er wel een uitbraak plaats zou vinden. Bali ondervond al een flinke tegenslag doordat er geen vluchten van en naar China meer zijn. China is de grootste toeristische markt voor Bali.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen omtrent het Coronavirus in Indonesië? bekijk dan de website van Het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Eric van Hoorn

Eric is freelance content creator, tourmanager en gids. Hij leest over reizen, droomt van reizen, geniet van het reizen en als hij niet gidst, leest, schrijft of droomt, dan is hij aan het reizen in zijn geliefde Azië. Altijd met camera in de aanslag. info@ericvanhoorn.nl

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl