Bali in juli 2021 open voor toeristen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zoals het er nu naar uitziet, gaan in juli de grenzen van Bali weer open voor internationale toeristen. Althans, dat zijn de plannen en die werden nogmaals bekrachtigd door Cok Ace, de Vice Gouverneur van Bali. Tegelijkertijd doemen geluiden op dat de Engelse en de Zud Afrikaanse Covid-19 varianten ook op het eiland zijn aangetroffen. Dus namen de speculaties al weer toe dat de grenzen in juli toch gesloten blijven. Ondanks de speculaties bevestigde de centrale overheid nogmaals dat het plan gehandhaafd blijft voor een spoedige opening.

Er zal een screening komen van landen en toeristen die toegelaten zullen worden. Eerst een landen selectie en dan nog de eisen waaraan toeristen moeten voldoen. Net als in Nederland onoverzichtelijke regels die flexibel en vaag zijn. Zo zal een toerist moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, hoe lang dat geleden is en een reisverzekering hebben. Eigenlijk is dat niet meer dan vanzelfsprekend lijkt ons (redactie).

Bali mist belangrijkste bron van inkomsten

Een eerste, en zeer belangrijke groep toeristen zijn de Chinezen. Bali is zo goed als overgeleverd aan het toerisme wat hun voornaamste inkomstenbron is. En deze inkomstenbron staat momenteel droog. Veel winkels, restaurants en hotels staan of zijn reeds verkocht omdat er simpelweg geen andere inkomsten zijn voor families die geen grond bezitten om voedsel te verbouwen. Dit jaar zullen de inkomsten ook flink lager liggen dan voorgaande jaren omdat er minder toeristen het eiland zullen bezoeken.

Zuidkust van Bali bij Uluwatu tempel.
afb. Zuidkust van Bali bij Uluwatu tempel.

Gratis Covid-19 ademanalyse apparaat bij Uluwatu tempel

Momenteel is de eerste toeristische attractie, het Uluwatu tempelcomplex, voorzien van een electronisch ticket verkoop systeem en een Covid-19 ademanalyse apparaat. Als blijkt dat deze proef positief uitpakt in de praktijk dan zullen ook ademanalyse (sneltest) apparatuur opgesteld worden op andere locaties die druk worden bezocht door toeristen. Voor zover ons (redactie) bekend, is er ook ademanalyse ingesteld op de luchthaven Ngurah Rai.

Iedere bezoeker van het Uluwatu tempelcomplex zal gratis worden getest d.m.v. de Genose C-19 ademanalyse. Los van deze maatregelen zullen zowel inwoners in toeristische gebieden en medewerkers werkzaam in het toerisme gevaccineerd blijven worden.

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl