Bali spoedig open voor toeristen

Geschatte leestijd: 1 minuut

Binnenkort zullen buitenlandse toeristen weer toegelaten worden op Bali onder een opgesteld reis corridor. Omdat dit de economische malaise van het eiland zal verdrijven, volgens de Indonesische minister van Toerisme Sandiaga uno. de speciale corridor zal aangeboden worden aan landen die succesvol geweest zijn met hun vaccinatieprogramma om de verspreiding van het Corona virus in te dammen c.q. verdere verspreiding te minimaliseren.

Als er toeristen worden toegelaten die geen bedreiging vormen voor de volksgezondheid dan zal dit alleen maar ten goede komen om ook in Bali het besmettingspercentage in te dammen en terug te dringen.

Ubud, Sanur en Nusa Dua zijn belangrijke toeristische bestemmingen die volgens het pilot programma toeristen kunnen beginnen te ontvangen vanaf medio juni of juli. Dit onder een strict gezondheidsprotocol. volgens de verklaring van Uno.

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat minimaal 2 miljoen (er word ook gesproken over 70%) van de bevolking is ingeënt. Op dit Moment worden ook expats die woonachtig zijn en werken op Bali ook gevaccineerd.

De grootste economie in Zuid-Oost Azië is gestart om de restricties te versoepelen nadat het bruto nationaal product voor het eerst in 20 jaar gekrompen is ten gevolge van de Covid-19 pandemie. Er zal spoedig, er wordt gesproken over 2 weken, een chartervliegtuig worden ingevlogen met buitenlandse toeristen als test, behorend bij het pilot project en zal kort daarop gemonitord en geëvalueerd worden. Aldus Uno.

(uit diverse buitenlandse media)

coconut palms and swimming pool facing ocean
Nog even en we kunnen weer!

Eric van Hoorn

Eric is freelance content creator, tourmanager en gids. Hij leest over reizen, droomt van reizen, geniet van het reizen en als hij niet gidst, leest, schrijft of droomt, dan is hij aan het reizen in zijn geliefde Azië. Altijd met camera in de aanslag. info@ericvanhoorn.nl

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl