Balinese koffie

Geschatte leestijd: < 1 minuut

In Bali wordt koffie verbouwd en veel gedronken. ‘ Kopi Bali’ is de goedkoopste koffie in een supermarkt of restaurant omdat het ‘ gewoontjes’ is en traditioneel. Maar wat is gewoontjes? Als in Bali moet je Kopi Bali gedronken hebben. Vaak, en dan meer in de Ubud hotels en homestay, wordt er op het terras voor je kamer altijd koffie en thee neergezet die je de gehele dag (kostenloos) kunt pakken.

Als in Bali, moet je kopi Bali gedronken hebben …

Kopi Bali moet niet verward worden met ‘ Kopi Luwak’; deze koffiebonen worden eerst door de civetkat gegeten, die ze niet kan verteren, en ze vervolgens weer uitpoept. Daarna wordt deze koffie gebrand. Kopi Luwak komt zowel op Bali voor als op Sumatra en o.a. Sulawesi.

De Arabica koffiebonen worden na te zijn gebrand, vermalen tot een zeer fijn poeder. Zo fijn dat het naar de bodem van je kopje zinkt nadat je er (niet meer kokend) water overheen hebt geschonken, even hebt geroerd, en enkele minuten hebt gewacht.

Bij een simpel restaurant kost een kop ‘ kopi Bali’ tussen de 5000 en 10.000 IDR (€0,30 tot €0,60). ga je naar een A lokatie, toeristisch centrum of een chique restaurant, dan betaal je al snel 25.000 IDR (€1,50) en een veelvoud daarvan.

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl