Heerlijk eten in restaurant d’Roemah bij ’tv kok’ Lonny Gerungan

Geschatte leestijd: 2 minuten

Lonny Gerungan ‘ Lonny’, is alweer enige tijd terug op Bali waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Na vele omzwervingen en jarenlang gewoond te hebben in Nederland, heeft hij in 2017 restaurant D’ Roemah opgezet in Kerobokan ( nabij Ganggu en Seminyak) op Bali. 

Lonny Gerungan is ook bekend geworden door de kant-en-klaar maaltijden in het bamboe mandje.

Lonny, vooral bekend geworden als presentator/ kok van het van het reisprogramma ‘ reistafel’ wat hij samen met Sandra Masmeijer presenteerde, is hij ook schrijver van vele kookboeken over Azië en Indonesië in het bijzonder. Aangelengd met een saus van cultuur, religie en andere wetenswaardigheden, maakt het lezen van zijn kookboeken tot een culinair en literair genot. Lonny is ook bekend geworden door de kant-en-klaar maaltijden in het bamboe mandje verkrijgbaar bij de supermarkt. Tegenwoordig heeft Lonny Indonesische producten met de naam Samasaya op de markt gebracht.

Het restaurant is gelegen tussen de rijstvelden en straalt gemoedelijke rust uit. Enerzijds heeft het iets huiselijks maar straalt ook luxe uit.

Op de menukaart staan vooral veel gerechten uit de authentieke Indonesische keuken.

Het personeel is vriendelijk en zeer vakkundig (Lonny vertelde dat het personeel geschoold is aan de hoge hotelvakschool in Bali) en dat is goed te merken. Bepaalde gerechten worden zelfs aan tafel (verder) bereid door hen.

…Lonny is een multitasking duizendpoot en blijkt overal tegelijk te zijn…

Lonny is een multitasking duizendpoot en blijkt overal tegelijk te zijn en straalt toch rust uit. Uiteraard bezig in de keuken, met de live band een nummertje zingen en ook nog eens aan tafel een praatje houden met de gasten of met de gasten op de foto. Chapeau! Dit is absolute topsport!

Aan tafel wordt je getrakteerd op een verrassende amuse en. ???.

Aan tafel wordt je getrakteerd op een verrassende amuse terwijl de drankjes worden geserveerd (mijn ‘Bintang’ bier werd in een luxe wijnkoeler met ijs aan tafel gepresenteerd alsof het een voortreffelijk jaar Meursault wijn betrof). De zang van Lonny wordt begeleid door een achtergrondkoor van krekels en brulkikkers wat het samen met een zwoele zomeravond bries tot een heerlijke verpozen maakt: ultiem genieten!

Restaurant d’ Roemah: Jl. Merta Agung No.48, Kerobokan Kelod, Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361, Indonesië

 
© Eric van Hoorn
De zingende gastheer Lonny Gerungan in zijn ‘ D’ Roemah’ . Foto: © Eric van Hoorn

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl