Lombok heeft meer te bieden dan je denkt

Geschatte leestijd: 2 minuten
gunung_rinjani_from_gili_air_1
Gunung Rinjani (3726m) gezien vanaf Gili Air.

Lombok, gelegen ten Oosten van Bali ligt relatief dichtbij maar wordt door veel minder mensen bezocht dan Bali. Het eiland is te bereiken zowel via dagelijkse vluchten vanaf vliegveld Nguruh Rai alsmede via snelle ferry verbindingen vanaf Sanur, Padangbai en Amed. Vanaf Padangbai vaart er ook dagelijks een grote ferry. De snelle boten brengen je in een paar uur rechtstreeks naar je bestemming.

Lombok is minder bekend maar heeft toch veel te bieden. Denk aan Sengigi beach, De nabij gelegen Gili eilanden voor snorkelen, duiken, fietsen en rust, het aan de Zuidkust gelegen Kuta Lombok (niet te verwarren met Kuta Bali) voor de surfers maar ook voor de gewone toerist biedt het zand, zee en rust. In Mataram valt nog e.e.a. terug te vinden uit de koloniale tijd en bezichtigen kun je bijvoorbeeld de Taman Mayura: het waterpaleis uit 1744 waar gevechten tussen de Balinezen en de Nederlandse overheerser plaatsvonden in 1894, het museum van West Nusa Tenggara en enkele Balinese hindoe tempels zoals Pura Meru uit 1720. Uiteraard kun je niet om de Gunung Rinjani heen: deze op een na hoogste vulkaan, een reus van 3726m, is voor liefhebbers te beklimmen.De pasar Malika is een kleurrijke en geurige markt in Mataram en zeker een bezoekje waard.

De Sasak cultuur is nog terug te vinden in traditionele dorpjes. Ambachten, zoals het ikat weven en maken van aardewerken potten is te bezichtigen d.m.v. dagtours vanuit de meeste plaatsten. Direct zal je opvallen dat het een stuk rustiger is op de weg in vergelijking met het hectische Bali.

Meer over Lombok vind je hier →

 

senggigi_beach
Sengigi beach, Lombok.

 

 

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl