Nusa Lembongan: rustig klein eiland ten Zuiden van Bali

Geschatte leestijd: 4 minuten

Vanaf het strand van Sanur vertrekken er dagelijks (speed-)boten naar dit op relatief korte afstand gelegen eiland. Helemaal zo slecht nog niet om even iets anders te zien en te beleven. Op ca. 12 km afstand (je kunt Nusa Lembongan zien liggen: de hogere heuvels liggen op Nusa Penida), even een leuke onderbreking voor enkele dagen. De live pace is wat langzamer, je ziet de allerarmsten in schamele onderkomens wonen en er worden nieuwe resorts gebouwd bij de vleet. Het is geen topbestemming al komen er steeds luxere (mini)resorts bij. Alles wordt ‘geïmporteerd’ van Bali, dus verwacht iets hogere prijzen voor eten & drinken. Is de zee-deining wat hoog dan vlieg je als het ware over de golven heen met de speedboot. In goed een half uur sta je alweer aan de andere kant. houdt er wel rekening mee dat je bij het op- en afstappen natte voeten kunt krijgen!

dream beach (huts)

 
 
 
 
 
 
 
Om te doen en te zien
  • Huur een scooter en maak een rondrit over het eiland (zandwegen);
  • Ga kanovaren in de Mangroves;
  • Bezoek het witte strand van dream beach;
  • Ga heerlijk lunchen in een eenvoudig restaurant aan de kust met je voeten in het zand (Noord en Oostkust);
  • Zie het oogsten en drogen van zeewier (niet alleen tussen de eilanden in maar ook aan de Noordzijde) ;
  • Ga mee met een snorkeltour om het eiland.
Relaxed lunchen aan het strand

 
 
 
 
 
 
 
 
 Accommodatie

De accommodatie op het eiland is er in de categorie van budget tot luxe. Erg leuk zijn de zgn. hutten in traditionele stijl waarvan sommige met buiten badkamer wat je trip extra romantisch maakt. Zorg dat je goed weet waar de accommodatie zich bevind en of een transfer bij de prijs inbegrepen zit of dat je dit bij aankomst moet regelen. Als je van de boot het strand oploopt komen al chauffeurs je tegemoet. Een scooter om het eiland mee te verkennen kun je meestal huren bij de je resort (van het personeel).

Restaurants

Lunchen en dineren zul je veelal doen in de buurt van je hotel of guesthouse. De wegen zijn niet al te best en zitten vol kuilen of zijn stijl dus niet aan te raden voor een nachtelijke trip op de scooter. Aan de Noordwest zijde van het eiland (Jungut Batu: daar waar je veelal met de boot aankomt) zijn meerdere restaurants te vinden. Overdag kun je lunchen als je onderweg bent met touren. Houdt rekening met een iets langere bereidingstijd van je maaltijd. Het autoverkeer is gelimiteerd op het eiland en bestaat meestal uit langzaam rijdende pickup trucks.

 

Brugverbinding tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan
In een kano door de mangroves

 

 
 
 
 
 
 
 
Hoe kom je er?

Vanaf het strand bij Sanur zijn er verschillende snelle boot maatschappijen die enkele malen per dag Lembongan bezoeken. Wacht niet op het laatste moment maar boek een paar dagen vooraf om zeker te zijn van een plaats. Vooral in het weekend is het vooral bij Balinezen erg populair.

Snelle boten naar Lembongan: http://www.lembonganfastboats.com/

Verder nog iets?
  • Een ATM (pin) is er niet op het eiland. Neem daarom voldoende rupiah mee. Wisselen kan wel bij  ‘exchange’ maar de koers is (uiteraard) minder gunstig dan in Sanur en pas op voor bedrog!
  • Wel zo makkelijk is het als je de nacht ervoor (en de nacht erna) in Sanur accommodatie hebt. Je kunt hier dan je overtollige bagage laten staan want de ruimte op de boot is beperkt.
  • De zee aan de Noord- en Westkant kun je ver inlopen tot kniediepte en is nagenoeg vlak zonder golfen.  Aan de Zuidwest kust is de kust grillig en kan er een gevaarlijke golf en stroming staan. Houdt hier rekening mee! Golf surfers zullen naar het nabij gelegen Nusa Ceningan gaan: daar ‘loopt’ een mooie deining om te surfen.De Noordoostelijke helft van het eiland bestaat uit mangroves. Verder is het gewoon heerlijk alles in de ‘slow pace’ te ondernemen. Waarom zou je je haasten?
Vanaf de heuvel uitkijkend (NW) op het strand van Jungut Batu, aan de horizon zie je Bali liggen.

 


Booking.com


 

 
Meer Accommodatie vindt je hier →
 

 

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl