Bali Restaurants

Geschatte leestijd: 3 minuten

Bali is een eiland dat een overvloed heeft aan restaurants. Je hoeft vaak ook niet ver te lopen om er een tegen te komen. Het heeft ook weinig zin om die duizenden(?) restaurants hier te noemen. Van saté bij straatstalletjes aan een drukke weg tot Haute cuisine met excellente bediening, geweldige entourage en een gevarieerde menukaart aan het strand. Bali heeft het allemaal. Je kunt niet overal tegelijk zijn en ook niet alle restaurants gaan uitproberen. Toch willen we er een paar noemen. Mocht je in de buurt zijn dan mag je deze bijzondere restaurants niet voorbij lopen!

Wana restaurant (Bali Zoo) 

IND-bali_wana_restaurant_003_300x199

Als je toch bij de Bali zoo bent, stap dan binnen voor lunch of diner bij het Wana restaurant. Wana , het Balinese woord voor ‘jungle’. Het restaurant heeft uitzicht op het ‘open’ verblijf van de leeuwen. Een glazen tussenwand voorkomt dat je onverwacht bezoek aan tafel zal krijgen van een nieuwsgierige leeuw. Het restaurant heeft nog het meeste weg van een grote boomhut. Dagelijks geopend van 11 tot 23 uur (check). Routeplannen? Hier voor plattegrond en adres.

Een glazen tussenwand voorkomt dat je onverwacht bezoek aan tafel zal krijgen van een nieuwsgierige leeuw

Jimbaran (vis) restaurants aan het strand

IND-bali_jimbaran_visrestaurants_001_300x199

Indien je al een keer op het strand bent geweest van Jimbaran, weet je uiteraard dat het strand vol staat met restaurants die uitermate geschikt zijn om vis specialiteiten te eten. De gasten komen eigenlijk al voor de zonsondergang om een mooi plaatje te schieten. Check van te voren wel even het menu voor de prijzen die toch best aan de hoge kant zijn!  Ook is het mogelijk dat je een compleet verzorgde dineravond boekt bij diverse reisbureaus. Je wordt dan gehaald en gebracht. Als je met eigen vervoer komt (het is ca. 20 min rijden met de scooter of Taxi vanaf Tuban en ligt ten Zuiden van het vliegveld) heb je hier misschien wat aan. Misschien moet je een local aanschieten om je de juiste afslag naar het strand (vraag naar ‘Pantai’ of ‘Laut’ ) te wijzen i.v.m. eenrichtingsverkeer (alsof de Balinezen zich eraan houden …)

Indien je geen zin hebt om hier in de prijzige restaurants te dineren dan kun je prima hier overdag aan het strand liggen. Het water is hier mooi helder (troebel in Kuta/Legian/Seminyak) en het strand is ook veel lichter. Bovendien, als je de weg volgt die voor de restaurants langsloopt richting Noord volgt, kom je vanzelf op de overdekte vismarkt uit. Vooral in de ochtenduren is het hier zeer levendig!

Kayuputi restaurant Nusa Dua

  IND_bali_F&B_kwartel_met_foiegras_300

Het Kayuputi restaurant is in Nusa Dua gesitueerd aan het strand. Alles lijkt perfect: de locatie, de architectuur, de inrichting. Ze heeft van alles in haar mars: van premium Aziatische cuisine tot westerse invloeden. Van Australische beef tot kaviaar en oesters. Niets lijkt te gek. Voor de wijnliefhebbers goed nieuws want de Duitse sommelier Harald Wiesmann (11 maal genomineerd door ‘Spectator’) zwaait de scepter over de wijnkelder. Op zondag kun je er terecht voor een Champagne brunch met jawel; Champagne, cocktails en canapés. Proost!

Nusa Dua is gelegen in de druppelvormige zuidkant van Bali: de Bukit (= heuvel) genaamd. Hier bevinden zich de betere en luxere resorts en restaurants. Een wit (privé) strand completeert  het geheel.

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl