Bezienswaardigheden

Geschatte leestijd: 3 minuten
  • Bali Birdpark
  • Monkey Forest in Ubud
  • Bali Zoo
  • Waterbom park in Tuban/ Kuta

Proef de sfeer wat Bali te bieden heeft in de volgende video van Wonderful Indonesia:

Zoals je hebt kunnen zien in de video is Bali veel meer dan rijstvelden, strand en shopping alleen. Hieronder staan enkele bezienswaardigheden beschreven die eigenlijk vanuit alle steden (ten Zuiden van de bergen) op betrekkelijk korte (auto)rijafstand liggen. Ook goed mogelijk in combinatie van meerdere bezienswaardigheden op een dag. Je kunt erheen in een (officiële) ‘Bluebird’ taxi (spreek dan goed vooraf een prijs af en het exacte programma met tijd), maar je kunt ook bij talloze reisbureau’s terecht om een tour te boeken. Informeer dan wel of je met je gezin/ vriendengroep in een privé auto gaan of een minivan met vreemden. Helemaal zo slecht nog niet; je bent een halve of hele dag op pad en wordt gehaald en gebracht. Leuk en mooi om te zien zijn bijvoorbeeld:

Bali Birdpark

IND_bali_bezienswaardigheden_balibirdpark

In het Bali birdpark kun je vogeltjes kijken, horen en fotograferen. Ook zeer geschikt voor de kids. Vaak wordt een compleet verzorgde tour aangeboden via je hotel of het lokale reisagentschap op de hoek van de straat. Vergelijk prijzen en ding eventueel af! Je wordt dan netjes opgehaald (en teruggebracht) bij je hotel. Bali birdpark kun je ook in combinatie doen met bijvoorbeeld het apenwoud in Ubud of iets dergelijks. informeer naar de mogelijkheden!

 

Locatie Bali bird park:


Grotere kaart bekijken
Onderstaande (onscherpe) video geeft een impressie van het Bali Birdpark.

Monkey Forest in Ubud

IND_bali_dieren_apen_ubud_ORG_L_640x426

Het Monkey forest of apenwoud is meer dan dat alleen. Er wordt hier zelfs onderzoek verricht naar het gedrag van de apen. Die apen (makaken) zijn niet altijd even gemanierd. Het is ook een heilig bos en er is een tempel gesitueerd (alleen toegankelijk voor hindoes). Indien je apenstreken van dichtbij wilt meemaken neem dan een tros bananen mee. Maar beter is het om voedsel, drinkflesjes en plastic tassen(!) uit het zicht te houden. Dan tonen de apen ook minder interesse. Entree in 2016 is Rp 40.000 voor volwassen en Rp 30.000 voor de kids (resp. €2,75 en €2,-).

Hier de officiële website van Monkey forest en locatie op Bali:


Grotere kaart bekijken

Bali Zoo

Geen strandweer? Teveel geshopt en geen plaats meer in je koffer? Ga dan naar de Bali Zoo en beleef een leuke ochtend of middag. Ook zeer geschikt voor de kids! De Bali zoo is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 22.00 uur. Het is ca. 30 min. rijden vanaf Sanur en 40-45 min vanaf Kuta. Je komt door (bijna letterlijk) de markt van Sukawati die zeker ook de moeite loont te bezoeken!

Bali zoo ligt niet ver van Sukawati waar een levendige kunst- en souvenirs markt is.


Grotere kaart bekijken

Waterbom park in Tuban (Kuta)

Behalve het vertier en lekker wandelen op het lange zandstrand aan de Zuidwestkust wat van Tuban tot aan Seminyak loopt, kun je (en eventuele kinderen) je helemaal laten gaan in het ‘Waterbom park’. Hier zijn diverse glijbanen, zwembaden en het kidzpark waar je eindeloos kunt spelen met water. Het schijnt een van Azië grootste parken te zijn op dit gebied!

 

 

 

 

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl