Gunung Bromo (Bromo vulkaan) op Java

Geschatte leestijd: 5 minuten
Bromo_Tengger_Semeru_National_Park_ORG
Het landschap van het Tengger National Park met de Gunung Bromo en de Gunung Semeru

 

BROMO
Gunung Bromo (Bromo vulkaan) Java

Als je genoeg tijd hebt, en je wil meer zien dan Bali (als je nog niet op Java geweest bent*) is het een mooie belevenis om een meerdaagse tour te maken naar de Gunung Bromo. Deze vulkaan is een van de highlights van Java/ Indonesië en staat garant voor een geweldig avontuur. Vanuit de stad waar je verblijft, bijvoorbeeld Malang, wordt je (s’nachts, want je wil de zonsopkomst aanschouwen) met minibusjes richting vulkaan vervoerd. Het laatste stuk gaat steiler omhoog dus dat gebeurd met jeeps. Je gaat de berg op tegenover de vulkaan zodat je een mooi uitzicht hebt als de zon opkomt. Nadat het licht is geworden en je de mooiste foto’s van je leven hebt geschoten stap je weer in de jeeps en rijd je door een soort verlaten maanlandschap naar de vulkaan aan de overkant die je kunt beklimmen met d.m.v. een enorme trap. Loop hier over de rand van de vulkaan en ‘werp een blik’ in de diepte. Daar, onderaan, zie je het roken en borrelen. Je staat oog-in-oog met 30 miljoen jaar geschiedenis!Je kunt deze Gunung Bromo en Gunung Semeru package tour bij nagenoeg elk willekeurig reisagentschap op Bali boeken.

(*) Als je over Java reist hoeft dat niet in te houden dat je het hele eind op eigen houtje regelt. Een mooi alternatief is om bijvoorbeeld in Yogyakarta een 5 daagse bouwsteen te boeken bij 333Travel om zodoende op een relaxte manier naar Bali te reizen.

java-map

 


333Travel ‘van Yogyakarta naar Bali’

Bij 333Travel kun je een tour boeken die je in 5 dagen van Yogyakarta naar het eiland Bali brengt. Daar zou je dus zelf voor logement kunnen zorgen of een hotelverlenging (lees: bouwsteen) Bali kunnen boeken. Vrijheid blijheid!

 

 

Leuke pluspunten om te weten:

  • Prachtige rit overland door de natuur van Oost-Java
  • Verblijf in het koloniale Malang
  • Wandeling door de plantage bij Kalibaru
Yogyakarta Palace, Sultan Residence Area
De ‘kraton’: het paleis van de Sultan van Yogyakarta.
Deze tour brengt je overland, dwars door de prachtige natuur van Oost-Java, naar Godeneiland Bali. 
De rit vanuit het culturele Yogyakarta richting Kediri voert dwars door het indrukwekkende Tengger gebergte. Onderweg stopt je in Solo, vroeger Surakarta genaamd, waar je het oude sultanspaleis bezoekt. Vervolgens naar het koele bergplaatsje Malang, vanwaar als je wilt, de spectaculaire zonsopgang bij de Bromo vulkaan kunt meemaken, voordat je verder reist naar plantage-dorpje Malang in het oosten van Java. Na een dagje uitgerust te hebben, neemt je van hier de veerboot naar Bali.Je reis eindigt op godeneiland Bali, waar je de vakantie eventueel kunt verlengen met een relaxed strandverblijf.

VanVerre logo 2
Van Verre heeft de bouwsteen in haar programma:
‘Op weg van Yogyakarta naar Bali’.

 

U begint deze reis over Centraal en Oost Java met een uitgebreid bezoek aan het gezellige Yogyakarta. uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan de Borobudur. Daarna 2 lange, maar boeiende ritten naar de magische Bromo vulkaan. Het afwisselende landschap, de vele plantages en een stop onderweg in Malang maken de route boeiend. Na de zonsopgang bij het vulkanische landschap bij de Bromo, door naar een  gebied met veel plantages. Van Java steekt u vervolgens met de veerboot over naar Bali.

SONY DSC

Route

Dag 1      Jogyakarta
Dag 2      Jogyakarta
Dag 3      Kediri
Dag 4      Bromo
Dag 5      Kalibaru
Dag 6      Kalibaru
Dag 7      Naar Bali
 
Meer weten? Een uitgebreide beschrijving van deze Van Verre Bouwsteen:
 

Heeft u langer de tijd en wilt u nog meer van oost Java zien, dan is misschien de

12 daagse route van ‘Uitgebreid Oost Java’ iets voor u.


Semeru_Bromo_Temple_ORG

of toch liever alles zelf regelen?

Als je zelf alles wilt regelen houdt dan rekening met je reisroute (zowel in km als in h.) en vergeet je niet warm aan te kleden. Voor zonsopgang kan het ijskoud zijn op die hoogte. Ze verkopen er niet voor niets (ijs)mutsen en handschoenen!

 


Boek_dominicus_java_bali_lombok_sumatra_jokepieterse_300x204
Dominicus Java, Bali, Lombok & Sumatra is een makkelijk leesbaar reishandboek tijdens je rondreis door Indonesië.
Boekentip:

In deze gids wordt uitgebreid aandacht besteed aan de parels in de ‘gordel van smaragd’ die in menig opzicht elkaars tegenpool vormen. Het dichtbevolkte, overwegend islamitische Java is het culturele en economische centrum van het land en biedt vele interessante reisdoelen zoals thee- en kruidnagelplantages, vulkanen en de Borobudur. De oversteek van Java naar Bali is snel gemaakt. Het merendeel van de Balinezen is hindoeïstisch en op het eiland is een schat aan tempels te vinden. Het ruigere Lombok belicht weer een ander facet van Indonesië. In het ongerepte binnenland leeft een grote verscheidenheid aan dieren, en de bounty-eilanden voor de kust vormen een populaire duik- en snorkelplek. In deze geheel herziene editie is nu ook een nieuw hoofdstuk Sumatra toegevoegd, een overweldigend mooi eiland. Grote delen zijn bedekt met tropisch regenwoud, waarin orang-oetans en wilde olifanten leven. Ook in cultureel opzicht is Sumatra bijzonder. Er wonen bevolkingsgroepen met een cultuur die sterk afwijkt van die van de rest van Indonesië.

Lees meer

 

 

 


Bekijk hieronder de video over Oost Java van ‘Wonderful Indonesia’, in welk deel de Bromo ligt, en proef de sfeer van deze veelzijdige provincie.

 

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl