Lombok

Geschatte leestijd: 6 minuten

Een korte introductie video over Lombok van Wonderful Indonesia 

De video start automatisch en stopt na 3:43 min. Video stoppen? Klik links onderin. Fullscreen? Klik rechts onderin het beeld.
 
Een bezoek aan Lombok of de Gili eilanden behoort zeker tot de mogelijkheden als je op vakantie bent op Bali. Lombok is een stuk rustiger dan Bali en dat merk je al als je in de taxi bent gestapt vanaf het enige vliegveld van Lombok. Er rijden dan ook aanzienlijk minder auto’s en motoren op het eiland. Aan de Westkant van het eiland wonen nog veel Balinezen maar de rest van het eiland wordt bewoond door vooral de inheemse moslims. In elk stadje dat je voorbij rijd zie je de glimmende daken van de moskeeën.  Een groot contrast met het overwegend Hindoeïstische Bali. Wat ook opvalt is de service gerichtheid en vriendelijkheid van de bevolking t.o.v. het gastvrije Bali, maar als je dit voor lief neemt is een uitstap naar Lombok zeker de moeite waard!

Lombok_gili_luchtfoto_ORG
Lombok vanuit de lucht gezien: rechtsboven de vulkaan ‘Gunung Rinjani’ en linksvoor de 3 Gili eilanden.

Hoe kom je er?

Vanuit Padangbai gaat er een ferry enkele malen per dag naar Lombok en doet er ongeveer 5 uur over naar de haven van Lembar. Surfers kiezen meestal voor het aan de Zuidkust gelegen Kuta (Lombok). Dit schijnt een zeer goede golf te hebben en te beschikken over veel budget accommodatie.

Indien je bestemming Sengigi wordt (Westkust Lombok), dan kun je ook een fast boat vanuit Sanur of Padangbai nemen. Dit is wel snel maar niet altijd comfortabel. Vooral bij hoge zeegang bonk je op de golven of lijk je af en toe te vliegen. Bekende ‘fast boat’ bedrijven zijn o.a. Scoot Cruise, Gili Cat, Bluewater Express, Gili-Gili Fast Boat, Wahana Gili Ocean, Ekajaya, Semaya One Cruise en Marina Srikandi. De boten gaan van Bali naar de Gili eilanden; Gilli Trawangan, Gili Meno en Gili Air.

Of je kiest voor de comfortabelste en snelste manier: een vlucht boeken vanuit Denpasar (eigenlijk ligt het vliegveld bij Tuban, net onder Kuta).  De vlucht duurt ca. 30-35 minuten naar Mataram, Lombok. Hier regel je een ’taxi’. Er staan zowel officiële taxi’s, maar op Lombok zijn dat er echt niet veel, als niet officiële taxi’s. Voor ca. 200.000,- IDR (afdingen!) brengen ze je naar Sengigi. De aan de kust gelegen plaats Sengigi kun je gebruiken als springplank naar de Gilli eilanden. Waarschijnlijk, indien je met een ’taxibusje’ vanaf het vliegveld (Mataram) naar je hotel bent gereden, vraagt de chauffeur wat je plannen zijn op lombok. Als de auto met chauffeur je bevallen is, vraag (als hij je die zelf nog niet gegeven heeft) zijn naamkaartje met telefoonnummer. Je kunt namelijk ook nog een rondtour maken over het eiland naar bijv. Kuta aan de Zuidkust en onderweg een traditioneel dorp en weverij bezichtigen en zien hoe de bekende enorme potten gemaakt worden.

Lombok_gili_map

Accommodatie kun je beter vooraf bespreken om optimaal te genieten van je (korte) tijd in Sengigi. Veel keuze is er niet en Sengigi is lang gerekt gebouwd.

We kunnen niet alle accommodatie opnoemen maar twee (zeer verschillende) willen wij je niet ontnemen: Centraal gelegen, aan het strand en op loopafstand van enkele gezellige restaurants en winkels, is het Santosa villa resort. Het zeer ruim opgezette resort ligt in een soort parktuin waar je even de benen kunt strekken na de maaltijd of loop naar het aangrenzende strand met traditionele vissersbootjes. Overigens kun je vanuit dit hotel, langs het strand, lopen naar de ‘yetty’ (vertreksteiger) van de snelle boten naar de Gilli eilanden. Erg handig dus! Het resort beschikt over een zwembad bijna zo groot als het hele eiland. Mooie locatie voor ‘honeymooners’.

Santosa resort lombok ontbijtresto
Santosa resort tuin
Santosa resort lombok tuin_2
Santosa resort tuin 2
Santosa resort lombok zwembad_2
Santosa resort xxl zwembad

Meer gedetailleerde informatie en prijzen van het Santosa villa resort op lombok vind je hier.

IND_bali_F&B_hotelontbijt_001_topimg_1400x400
Ontbijtrestaurant met heerlijk buffet gelegen aan tuin en zwembad op steenworp van het strand van het Santosa Villa resort in Sengigi, Lombok.

 


Booking.com


 

Een ander zeer fraai hotel is het Svarga resort in Sengigi, Lombok. Het in een moderne architectuur gebouwde Svarga resort is tegen een heuvel gebouwd en – u raad het al- het zwembad en de ontbijt restaurant bevind zich op ca. 107 traptreden vanaf de receptie. Echter, boven aangekomen heeft u een fenomenaal uitzicht om de dag te met een heerlijk ontbijt te beginnen, een lekkere duik te nemen in de ‘Infinity’ pool (zwembad waar het water over de rand naar beneden stroomt) en je, al hangend, kunt genieten van het weidse uitzicht: relaxfactor 10.

Svarga_resort_room_lombok
Svarga resort kamer
Svarga_resort_terras_lombok.jpg
Sarga resort lombok terras
Svarga_resort_pool_lombok
Vanaf het zwembad heb je een prachtig weids uitzicht. In de verte ligt Bali. De top van de Gunung Agung steekt boven de wolken uit.

 


Booking.com


 

Ook perfect om van de zonsondergang te genieten en je mond aan een heerlijke mock- of cocktail kunt zetten. Weer een mooie dag gehad! Er rijd een shuttle busje (5 min. rijden) en kan je afzetten bij het Santosa villa resort als je niet in het restaurant van het Svarga resort wil eten. Er zijn hier diverse restaurants waar je uit kunt kiezen met een gemoedelijke sfeer. Met de shuttle bus kun je uiteraard ook een transfer boeken van en naar het vliegveld. De standaard kamers beschikken over een buitendouche. De luxere kamers hebben tevens de beschikking over een privé zwembad.

IND_lombok_F&B_hotel_staff_001_topimg_1400x400
Staff in het Svarga resort

In de online ‘Travel en Leisure magazine’  een artikel over Lombok (pag. 78 e.v.)
Om te lezen klik op ‘Click to read’ in het midden

logo_agoda_klein

 

Bij AGODA heeft u keuze uit meer dan 80 accommodaties in Sengigi beach, Lombok.

Logo_333_Travel_klein_200x

 

Onderstaand een overzicht van Accommodatie in Senggigi, Lombok van de Nederlandse touroperator 333Travel.

 

[display_filter store=”41″][display_pages store=”41″][user_pages store=”41″][user_sort store=”41″]

 

[display_multi store=”41″]

 

[display_pages store=”41″][user_pages store=”41″]
 

Meer hotelaccommodaties in Sengigi vind je hier
 
Boekentip:

In deze gids wordt uitgebreid aandacht besteed aan de parels in de ‘gordel van smaragd’ die in menig opzicht elkaars tegenpool vormen. Het dichtbevolkte, overwegend islamitische Java is het culturele en economische centrum van het land en biedt vele interessante reisdoelen zoals thee- en kruidnagelplantages, vulkanen en de Borobudur. De oversteek van Java naar Bali is snel gemaakt. Het merendeel van de Balinezen is hindoeïstisch en op het eiland is een schat aan tempels te vinden. Het ruigere Lombok belicht weer een ander facet van Indonesië. In het ongerepte binnenland leeft een grote verscheidenheid aan dieren, en de bounty-eilanden voor de kust vormen een populaire duik- en snorkelplek. In deze geheel herziene editie is nu ook een nieuw hoofdstuk Sumatra toegevoegd, een overweldigend mooi eiland. Grote delen zijn bedekt met tropisch regenwoud, waarin orang-oetans en wilde olifanten leven. Ook in cultureel opzicht is Sumatra bijzonder. Er wonen bevolkingsgroepen met een cultuur die sterk afwijkt van die van de rest van Indonesië.

 

Boek kopen? >>>


 

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl