Kuta (Zuid Bali)

Geschatte leestijd: 2 minuten

De aan de Westkust gelegen badplaats Kuta staat het bekendst onder Bali toeristen die voor strand, vertier, lekker eten en eindeloos winkelen komen. In de vroege morgen, net na zonsopkomst, zie je tal van joggers, hardlopers en mensen die yoga beoefenen, of gewoon van het strand willen genieten nu het nog niet te warm is. Als er ergens een plek is op Bali waar surfers hun kunsten vertonen of je je eerste meters maakt, al surfend, dan is dat hier. Op vele plaatsten zie je dan ook surfboards te huur. Op het strand zijn op tal van plaatsen parasols en ligbedden te huur. De meeste hotels hebben ook stoelen, ligbedden en parasols maar dan niet op het strand maar op het eigen hotelterrein. Lokale Balinezen bieden vaak stoelen en parasols te huur aan. Ook hebben ze de beschikking over een koelbox met frisdranken en bier zodat u niet ver hoeft te lopen als u dorstig bent.

media_maps_zuidbali_640x363

In Kuta zijn overigens maar enkele grote (duurdere) hotels die aan het strand grenzen. Het strand is breed en lang en nodigt uit tot wandelen langs de kustlijn. Het strand is er voor iedereen en niet geclaimd door de hotels. Verder lopen er verkopers over het strand en bieden hun waar te koop aan, van verse mango, ananas en ramboetan tot armbandjes, vliegers en pedicure. Omdat de kustlijn gekromd is kun je ver kijken. Van Tuban (iets Zuidelijker gelegen) loop je naar Legian, Seminyak in het Noorden. Eindeloos!  In de verte zie je de vliegtuigen aankomen laag over zee. Tegen schemering stroomt het strand vol met mensen die van de mooie zonsondergang willen genieten, misschien wel net als jij.

Kortom: Kuta is een echt gezellige badplaats met honderden restaurants en ontelbare winkeltjes. Je zal je hier niet snel vervelen!

 Hotels en resorts zijn er in alle klassen van budget tot zeer luxe en mede door de concurrentie overnachtingstarieven voor elk budget.

logo_agoda_klein

 

 Booking.com

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl