Sanur (Zuid-Bali)

Geschatte leestijd: 4 minuten
IND_media_bali_plaatsen_dps_sanur_hotelbali_hofker_001_300x200
Affiche van het Bali Hotel uit het begin van de 20e eeuw

Sanur is de plaats waar het ooit allemaal begon. In de jaren ’30 van de vorige eeuw werd hier het eerste luxe hotel van Bali gebouwd het Bali Hotel. Veel beroemdheden kwamen hier voor vakantie of langere tijd. Deze jetset waren de pioniers die Bali op de toeristenkaart zetten. Veel westerse kunstschilders werden gegrepen door de bijna mythische Bali Sfeer en vestigden zich hier. Zo ook de Belgische kunstschilder Le Mayeur de Merpres. Aan het goudgele strand van Sanur is nog zijn oude huis te bezichtigen. In zijn huis wat ingericht is als kleinschalig museum, hangen nog een aantal werken van Le Mayeur. Verre familie runt de museumwinkel. Le Mayeur was getrouwd met de beroemde Balinese danseres Ni Pollok. Johan Fabricius (1899-1981, was ooit populairder dan de ‘Hella Haasse’ in zijn tijd)  heeft een roman geschreven welke geïnspireerd lijkt op het leven van Le Mayeur en zijn vrouw Ni Pollok: ‘Eiland der Demonen’ . Misschien wel een mooi verhaal* om de sfeer van Bali uit die tijd te voelen, al zittend voor u villa of bungalow genietend van de zwoele tropennacht.  Vanuit Sanur vertrekken boten naar o.a. Nusa Lembongan, Nusa Penida en de Gilli eilanden.

(*) beschrijving van ‘eiland der demonen’ vind u verderop op deze pagina.

 

 

 


media_maps_zuidbali_640x363

Door de oostelijke ligging van Sanur, ligt het strand beschermd tegen de hoge golfslag door de Bukit en Nusa Penida.  Het is een mooi strand. Goudgeel kleurig.Door de geringe golfslag  is het heerlijk zwemmen. Daardoor blijven de surfers liever in Kuta aan de Westkust hangen. Het water is ook helder, veel helderder dan aan de Westkust en loopt niet stijl af waardoor het juist  geschikt is voor ouderen en ouders met kinderen. Er lopen ook enkele pieren in het water (om strand te beschermen) en hier staan dan enkele Bale (gazebo) op waar je beschermt kan zitten tegen zon (of regen…) en heerlijk voor je uit kunt turen of een gewoon een boek lezen. Direct aan het strand loopt een strandweg voor voetgangers en fietsers. Fietsen kun je op diverse plaatsen huren en is dus veilig langs de strandweg. Er zijn talloze leuke restaurants met dito terrassen vlak aan zee. Heerlijk toeven in Sanur!


 

IND_media_bali_plaatsen_sanur_museumtuin_lamayeur_001_350x262
De tuin van het voormalig woonhuis (nu museum) van La Mayeur
IND_media_bali_plaatsen_sanur_strand_prahu_350x262
Een prahu (vissersboot) op het strand van Sanur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat valt er zo te doen in Sanur?
  • Heerlijk strand met weinig golfslag en nooit te druk;
  • Wandelen of fietsen over de verharde strandweg langs het strand (geen verkeer);
  • Bezoek aan museum Le Mayeur (entree: ca. RP.20.000);
  • Pura Blanjung tempel;
  • Het jaarlijkse vliegerfestival (zie ook: Festivals en evenementen maand juli);
  • Serangan eiland Turtle conservation centre (entree: donatie);
  • Eindeloos winkelen in de talloze kleine boetiekjes;
  • Heerlijk eten in de talloze restaurantjes (o.a. aan het strand)
  • Bezoek Denpasar (ca. 15 min. rijden);

Georganiseerde strandvakanties Sanur & rondreizen Indonesië/ Bali met een verblijf in Sanur: 

[display_filter store=”69″][display_pages store=”69″][user_pages store=”69″][user_sort store=”69″]

 

[display_multi store=”69″]

 

[display_pages store=”69″][user_pages store=”69″]

 


Hotelaccommodatie zonder vluchten in Sanur:

Hotels en resorts in alle prijsklassen van budget tot zeer luxe en mede door de concurrentie overnachtingstarieven voor elk budget. Bij Booking.com kun je eenvoudig snel accommodatie boeken en (bijna) altijd annuleren tot 3 dagen ervoor zonder kosten! Wel zo makkelijk als je reisplan veranderd of toch liever dat andere hotel verkiest. Bovendien kun je ervoor kiezen om pas ter plaatse te betalen bij de accommodatie.
 
Meer info hotelaccommodatie in Sanur 

 

Boekentip: Eiland der Demonen – Johan Fabricius

Boek_bali_eiland_der_demonen_johan_fabricius_300x204

Beschrijving:

Een idylle tussen een Europeaan en een Balisch meisje vormt het hoofdmotief van deze roman, die omruist is door de branding van Bali’s zuidkust. Er zijn blijde tropische morgens, maar ook benauwende nachten, waarin de gamelan klinkt en de Balier de demonen tracht te verdrijven, die zijn zielerust verstoren. Er zijn jakkerende toeristen die met hun auto’s over het eiland razen, en kunstenaars die er hun schoonheidsdrang trachten te verwerkelijken; er zijn de inheemse bevolking, de arme vissers van het strand, de priesters en de vorst.De diepere ondertoon van het boek is er een van weemoed en teleurstelling. Bali behoort aan de Balier en aan de Balische goden – wij, blanken, moeten ons niet verbeelden, dat wij er ons paradijs nog kunnen terugvinden. Dit ondervindt de jonge Hollandse schilder, die het verhaal vertelt; dit ondervindt zijn Oostenrijkse vriend, die zich in het hoofd gezet heeft om daar aan Bali’s zuidkust geheel zonder hulp een zee-aquarium met een koraaltuin te bouwen; dit ondervinden de rijke Amerikaanse vrouwen, die er zich in Hollywoodse stijl een bungalow lieten neerzetten.En Karti, een Balisch meisje, wordt mede dupe van deze vergissing ….


 

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl