Ubud (midden-Bali)

Geschatte leestijd: 2 minuten

Even genoeg van het strand? Dan is Ubud een goede keuze. Ubud ligt meer landinwaarts en is het centrum van de kunst en cultuur van Bali. Eindeloos kunstgalerieën afstruinen naar dat ene mooie schilderij, de ateliers bekijken waar de kunstenaars aan het werk zijn of souvenirs shoppen op de levendige kunst- en souvenirmarkt, een wandeling maken door de rijstvelden of een schilderkunst museum bezoeken over de beroemdste westerse schilders die hier vanaf 1920 hun inspiratie opdeden. Bovendien zijn er talloze restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Voor elk budget is er een ruime keuze, maar echt duur wordt het nooit.

IND_media_maps_bali_totaal_1080x613
Afb. Ubud gelegen in het groen gekleurde vlak op de kaart

Ubud past in een dagprogramma als uitstapje vanuit de meeste plaatsten, maar als je echt wil genieten van rust is een verblijf van enkele dagen een must. Ubud heeft een ruime keuze aan accommodatie voor elk budget en je zal zien dat het hier heerlijk toeven is. In de omgeving van Ubud liggen de meest exclusieve resorts en villa’s verscholen tussen rijstvelden en op hellingen van het heuvelrijke landschap. Je laten verwennen in een spa is ook een absolute aanrader. Tot slot kun in de avond genieten van de betoverende gamelan klanken tijdens de traditionele dansen zoals de Barong, Legong, of Kecakdans. Ubud heeft het allemaal. Wat het klimaat betreft: vaak begint de dag met een mooie blauwe hemel maar meer in de middag ontstaan er vaak stapelwolken. Je zou je dagprogramma erop kunnen aanpassen. In de avond kan er een aangenaam briesje ontstaan vanuit de bergen, zodat je in de meeste accommodaties genoeg zal hebben aan een ventilator i.p.v. airco. Echt koud wordt het natuurlijk niet.

Hotels en resorts in Ubud en omgeving zijn er in alle klassen; van budget tot zeer luxe, en mede door de concurrentie overnachtingstarieven voor elk budget.

Bekijk hier informatie over accommodatie in Ubud & omgeving

 


Booking.com


 

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl