Reisadvies Indonesië 4 november volgens Buitenlandse zaken

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe staat het eigenlijk het reisadvies voor Indonesië?

Op dit moment kleurt Indonesië nog steeds oranje op de Corona kaart, zoals te zien is op onderstaande afbeelding op de website van Buitenlandse zaken Nederland wereldwijd. Echter, het reisadvies is op 6 oktober 2021 voor de laatste keer gewijzigd; dat is bijna een maand geleden!

De betekenis van de kleurcode oranje betekend het volgende:

Reis alleen naar het land of gebied als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Reist u toch? Bereid u zich dan zeer goed voor.

Als een land of gebied oranje is kan dat 3 dingen betekenen:

  • Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de politieke situatie, terrorismedreiging, criminaliteit of natuurgeweld.
  • Er zijn veel coronabesmettingen. U kunt te maken krijgen met strengere maatregelen zoals een lock down, een avondklok of minder mogelijkheden om in het land te reizen.
  • Er kan een inreisverbod gelden voor reizigers uit Nederland. U kunt het land dan niet in-reizen, ook niet voor een noodzakelijke reis.

Bron: www.nederlandwereldwijd.nl

De volgende Kanttekeningen kunnen geplaatst worden bij het reisadvies Indonesië van Buitenlandse zaken:

  • De reisadviezen met kleurcodering lopen erg achter bij de huidige situatie per land en zijn derhalve niet echt ‘up to date’. Sterker: ze zijn een maand oud;
  • ga je alleen naar Bali dan is de situatie toch een stuk anders: De Balinese overheid doet er veel aan om het Internationale toerisme weer op te starten. Zo waren ze al snel in de weer door groene corridors te creëren waar de vaccinatiegraad hoger ligt dan in de buitengebieden. Werknemers in de toeristische sector werden bijvoorbeeld al in een vroeg stadium gevaccineerd omdat juist zij met (buitenlandse) toeristen in aanraking komen. Denk aan hotelstaf, receptie, serveersters maar ook gidsen en chauffeurs.
Corona overzicht Indonesië
Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/indonesie/reizen/reisadvies

Eric van Hoorn

Eric is freelance content creator, tourmanager en gids. Hij leest over reizen, droomt van reizen, geniet van het reizen en als hij niet gidst, leest, schrijft of droomt, dan is hij aan het reizen in zijn geliefde Azië. Altijd met camera in de aanslag. info@ericvanhoorn.nl

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl