TV-Kok Lonny opent kook workshop op prachtige Lokatie in Bali

Geschatte leestijd: 2 minuten

Lonny Gerungen, Tv-kok, presentator van “de reistafel’, schrijver van talloze kookboeken, bekend van de direct klaar maaltijden uit het rieten mandje, heeft zijn fantastische restaurant D’Roemah op Bali vorig jaar moeten sluiten. Dit deed pijn maar t.g.v. de terugloop van toeristen door de wereldwijde pandemie en de uitbarsting van de Genung Agung was dit niet meer te voorkomen. Ontzettend triest om te horen want Lonny was een geweldig entertainer, chefkok en gastheer ineen (ondergetekende heeft zelf een bezoek gebracht aan Lonny en getafeld in D’ Roemah). De sfeer van het restaurant had iets warms, ongedwongen met een informele sfeer maar tegelijk van een hoog culinair niveau. Dat laatste was zeker te merken aan het zeer vakkundige personeel en de originaliteit en kwaliteit van de traditionele Javaanse keuken.

Maar dan: goed nieuws…

De kookworkshops die Lonny al geregeld gaf in zijn restaurant D’ Roemah, worden voortgezet op een prachtige lokatie in de heuvels van Bali!

Jaren geleden hebben Lonny en zijn partner Warren hoog in de bergen op Bali een stuk grond gekocht, Een stukje authentiek Bali.
Later hebben zij daar de biologische groenten, kruiden, fruit en koffie geteeld voor gebruik in het restaurant. Als zij daar aan het oogsten waren, raakten ze ervan overtuigd dat er eigenlijk niets gaat boven de pure schoonheid van de omgeving.

Lonny werkt met kleine groepjes tot maximaal 8 personen, waardoor er voldoende aandacht is voor alle deelnemers die vragen hebben over de Indonesische keuken. De deelnemers kunnen zelf de meeste ingrediënten in de tuin oogsten.


Er zijn geen vooraf samengestelde menu’s. Als deelnemer kun je zelf aangeven welke Indonesische gerechten je zou willen leren koken. Dit resulteert vaak in een zeer uitgebreide gezamenlijke maaltijd voor alle deelnemers na afloop van de workshop.

Wilt u ook een gezellige dag met een kookworkshop in een schitterende authentieke Bali lokatie? Onderstaand de adresgegevens van Samasaya Garden.

www.samasayagarden.com
Telefoon/WhatsApp: +62 81337553320
Email samasayagarden@gmail.com

Eric van Hoorn

Eric is freelance content creator, tourmanager en gids. Hij leest over reizen, droomt van reizen, geniet van het reizen en als hij niet gidst, leest, schrijft of droomt, dan is hij aan het reizen in zijn geliefde Azië. Altijd met camera in de aanslag. info@ericvanhoorn.nl

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl