Tv tip: Anthony Bourdain in Parts Unknown Indonesia

Geschatte leestijd: 2 minuten

Chef kok van o.a. het populaire Franse bistro ‘Les Halles’ in New York, schrijver van talloze kookboeken, reisverhalen en tv persoonlijkheid, neemt ons mee naar Indonesië. In deze aflevering van de CNN serie ‘Parts unknown’ neemt hij ons mee op een niet alledaagse trip. Of juist wel? Anthony verkiest de lokale keuken en streetfood boven chique tafelen in sterrenrestaurants. Bourdain als reisleider laat op zijn manier de kijker meekijken over zijn schouder. Niet alleen gericht op zoetsappige mooie plaatjes, maar ook het echte, soms rauwe beeld. Het is een mix (tjampoer of campur in het Indonesisch) van cultuur, politiek, spiritualiteit, eten en achtergronden op een geheel eigen wijze.

Maak kennis met de Padang keuken uit Sumatra met een keuze uit talloze gerechtjes op tafel geserveerd, Babi guling op Bali en zie hamburger etende zonaanbidders. Parts unknown is geen reis- of kookprogramma maar een apart intrigerend reisdocument.

Bali kent zoveel gezichten dat het altijd reizigers en toeristen zal blijven trekken. Vergeet niet dat het in de jaren 30 van de vorige eeuw ook al hip was onder kunstenaars en de nouveau riches. Er is voor iedereen een Bali dat je kunt zien op je eigen manier. Aanrader!

Bourdain verkent in Indonesië de traditie van het Wayang schaduwpoppenspel, de ideeën over spiritualiteit, de dood en het hiernamaals en Bali’s probleem met overtoerisme.

  • Waar: 24Kitchen (zender 24 dus…)
  • Wanneer: Donderdag 4 november
  • Hoe laat: 13.05 uur
  • Gemist? Geen probleem want je kunt het programma natuurlijk terugkijken!
Anthony Bourdain

Geef een antwoord

error

Deel deze pagina met je vrienden:

error: Copyright ©2016-2022 go2bali.nl